Over ons


't Wylpke bestaat sinds 20 juni 2000. Daarvoor waren ze vooral bekend vanwege de speelweek. Na heel wat goede jaren van de stichting, was hij rond 2010, met als enige activiteit een kindermiddag in de feestweek, helaas 'slapende'. In een klein dorp als De Wilp werd daar natuurlijk over gesproken. Een groepje moeders is toen begonnen met het bedenken van nieuwe activiteiten. In de herfstvakantie van 2013 hebben zij een succesvolle instuif georganiseerd. Er was dus vraag naar dergelijke activiteiten in het dorp. Langzaam ontstond er een groepje moeders die wat wilden betekenen voor de jeugd van het dorp. Plaatselijk Belang nam de bestuurlijke kant voor hun rekening. Na het organiseren van enkele activiteiten met een gemiddelde opkomst van 60 kinderen, hebben wij de knoop doorgehakt en heeft Plaatselijk Belang de bestuurlijke functies overgedragen  Uit onze groep van negen dames zijn Inge en Anneleen bereid om de bestuurlijke taken op zich te nemen. Langzaam begon 't Wylpke weer te leven. En durfden we ook weer te gaan denken aan het organiseren, van de ooit zo succesvolle, speelweek.

Succesvol was het zeker, daarom staat hij ook dit jaar weer op het programma! Maar dit was niet de enige activiteit van 2016. Voor alle geslaagde activiteiten tijdens het afgelopen jaar hebben wij dé kroon op ons werk gewonnen; de Jaques Drenthprijs 2016.

Voor het aankomende jaar zijn er niet veel nieuwe dingen, maar zeker wel weer leuke activiteiten! In het menu vind je de agenda voor 2017. Noteer ze allemaal in je agenda.

We starten weer met frisse moed en een voltallig bestuur. Ons bestuur bestaat niet meer alleen uit dames, inmiddels mogen we ook een heer welkom heten, Jan Willem.

 

Ben je enthousiast geworden, zet alle data in je agenda en houd de site of onze Facebook-pagina in de gaten.

 

't Wylpke draait alleen op vrijwilligers, wij zijn dus altijd opzoek naar jeugd (14+ jaar), (groot)ouders en andere betrokkenen die ons op welke manier dan ook bij kunnen staan. Lijkt het je wat neem gerust contact met ons op.