Over ons


't Wylpke bestaat sinds 20 juni 2000. Daarvoor waren ze vooral bekend vanwege de speelweek. Na heel wat goede jaren van de stichting, was hij rond 2010, met als enige activiteit een kindermiddag in de feestweek, helaas 'slapende'. In een klein dorp als De Wilp werd daar natuurlijk over gesproken. Een groepje moeders is toen begonnen met het bedenken van nieuwe activiteiten. In de herfstvakantie van 2013 hebben zij een succesvolle instuif georganiseerd. Er was dus vraag naar dergelijke activiteiten in het dorp. Langzaam ontstond er een groepje moeders die wat wilden betekenen voor de jeugd van het dorp. Plaatselijk Belang nam de bestuurlijke kant voor hun rekening. Na het organiseren van enkele activiteiten met een gemiddelde opkomst van 60 kinderen, hebben wij de knoop doorgehakt en heeft Plaatselijk Belang de bestuurlijke functies overgedragen. We durfden ook weer te gaan denken aan het organiseren, van de ooit zo succesvolle, speelweek.

Succesvol was het zeker. In 2026 zijn we beloond met de Jaques Drenthprijs voor alle geslaagde activiteiten. De kroon op ons werk.

 

Op dit moment organiseren we een aantal vaste activiteiten het jaar door. De twee hoogtepunten zijn de Sinterklaar-intocht en de speelweek in de laatste week van de zomervakantie. Daarnaast is er in 2023 weer een gezellige en actieve Koningsdag georganiseerd. We proberen om daarnaast in verschillende vakanties ook iets te organiseren. 

 

 

Ben je enthousiast geworden, zet alle data in je agenda en houd de site of onze Facebook-pagina in de gaten.

 

't Wylpke draait alleen op vrijwilligers, wij zijn dus altijd opzoek naar jeugd (14+ jaar), (groot)ouders en andere betrokkenen die ons op welke manier dan ook bij kunnen staan. Lijkt het je wat neem gerust contact met ons op.